Az Aurórában készülnek a pedagógustüntetés szervezői

Az Aurórában készülnek a pedagógustüntetés szervezői

Transzparensgyártó bulit tart szombaton a Tanítanék Mozgalom, a másnapi pedagógustüntetés szervezője. A helyszín a rendőrség által tavaly bezáratott Auróra romkocsma lesz, ahová elégedetlen tanárokat és diákokat várnak – írja a Magyar Hírlap.

Ismét oktatási témában szerveznek demonstrációt a múlt pénteki „Ne menj suliba!” nap után: ezúttal a Tanítanék Mozgalom várja az elégedetlen pedagógusokat és diákokat vasárnap délután a Kossuth térre, „Békét és szabadságot az iskolákban!” mottóval, „az iskolák militarizálása, a hazug propaganda, gyermekeink lelkének mérgezése” miatt – olvasható a Magyar Hírlap szerdai számában.

A tüntetés szervezői előző napra „transzparensgyártó workshopot” is hirdettek a VIII. kerületi Auróra romkocsmába, ahol az írás szerint „a szervezett bűnözés, valamint az azzal összefüggő egyes jelenségek elleni fellépés szabályairól és az ehhez kapcsolódó törvénymódosításokról szóló törvény alapján” a rendőrség júniusban közbelépett. Az Auróra Kioszkban a rendőrség június 10-én razziát tartott, tizenöt vendéget állított elő, és volt olyan személy, akinél több mint száz gramm kábítószergyanús anyagot talált. Az Auróra Kert bezárására pedig „a kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására vonatkozó engedély hiánya miatt került sor”.

Hírdetés

Miközben a Tanítanék az Aurórába transzparenskészítő ötletbörzét szervez, a „Ne menj suliba!” Független diákparlamentes szervezője, Gyetvai Viktor közölte: ha január 31-ig nem teljesül „maradéktalanul” a diákok követelése, akkor „meglepetésekkel folytatjuk a közös kiállást egy korszerű, igazságos, diákközpontú oktatási rendszerért! Kiállunk, nem maradunk csendben és megborítunk!” – fogalmazott Gyetvai.

forrás: Magyar Hírlap / hirado.hu

The post Az Aurórában készülnek a pedagógustüntetés szervezői appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »