Az Atlético most másképp áll a feladathoz

Az Atlético most másképp áll a feladathoz

Ma este háromnegyed kilenckor kezdődik a labdarúgó-Bajnokok Ligájának döntője. A milánói mérkőzésen két év után újra spanyol házidöntőt rendeznek: a Real Madrid az Atlético Madriddal csap össze a trófeáért.

A milánói fináléban 2014 után ismét spanyol házidöntőt rendeznek. Akkor a Real Madrid hosszabbítás után 4–1-re verte a Matracosokat. Diego Simeone kiemelte: a szurkolók, a csapategység és a játékosok együttesen juttatták az Atléticót a sztárcsapatok közé.

„Ez a dolog több tényezőből áll össze. A csapat, az itt játszó játékosok és a szurkolók is hatalmas szerepet vállaltak abban, hogy most itt lehetünk. Máshogy állunk hozzá a feladathoz, mint a 2014-es BL-döntőn, de ez is azt mutatja, hogy folyamatosan fejlődünk” – fogalmazott az Atlético Madrid vezetőedzője.

A Real Madridnál pár napig azon kellett aggódniuk, vajon teljesen felépül-e legnagyobb sztárjuk, a portugál Cristiano Ronaldo. A királyiak trénere, Zinedine Zidane mindenkit igyekezett megnyugtatni.

„Ronnie-nak voltak fájdalmai az elmúlt néhány napban, de most már ki lehet jelenteni, hogy 100 százalékos. Természetesen vigyáznia kell magára a mai döntőt, de szerencsére az orvosaink jól dolgoztak, és ez másfajta sérülés is volt, mint korábban” – szögezte le a Real Madrid mestere.

A Realnál biztosan nem lesz bevethető a francia Raphael Varane, ami a középpályán komoly érvágás lehet a királyi gárdának.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »