Az Assassin’s Creed lehet a legjobb játékadaptáció

Az Assassin’s Creed lehet a legjobb játékadaptáció

Jimmy Kimmel szerda esti műsorában mutatta be a 20th Century Fox a Michael Fassbender, Marion Cotillard és Jeremy Irons főszereplésével készülő Assassin’s Creed című film első előzetesét, amely – meg kell hagyni – igazán látványosra sikeredett.

A Ubisoft azonos című, rengeteg részt megélő videojáték-sorozatát alapul vevő film egyszerre játszódik a múltban és a jelenben – akárcsak az alapanyag. Az előzetes szerint főhősünket kivégezték, majd halottnak nyilvánították, ám az Abstergo nevű vállalat visszahozta őt az életbe azzal a szándékkal, hogy egy eszköz, az úgynevezett Animus segítségével kinyerje DNS-éből a genetikai múltját. Ám ez azzal jár, hogy újra kell élnie adott ősének emlékeit, így csöppenünk bele az ötszáz évvel ezelőtti világba, a spanyol inkvizíció időszakába, ahol a főhősnek az asszaszin testvériség tagjaként szembe kell szállnia a templomosokkal.

Az eleinte nagy sikerű, ám az utóbbi időben kicsit elfáradt játéksorozat vonzereje abban rejlik, hogy végigvezeti a játékost a keresztes háborúk arab világától kezdve az olasz reneszánszon, az amerikai függetlenségi háború időszakán, a kalózok uralta karibi térségen és a francia forradalmon át az iparosodott Londonig, végig a történelmi tényekre támaszkodva, ám kiszínezve azokat. Mindeközben pedig fény derül egy ősi civilizáció létezésére is – ezzel beemelve a sci-fi műfaját a képletbe –, amelynek nagy hatása van a ma ismert világunkra.

Az Assassin’s Creed című filmet decemberben mutatják be.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »