Az Apple olyat művel a fákkal, amire nem gyakran van példa

És mint kiderült, ellenben a megszokott látványtervekkel, az Apple nem akar 10-20 évet várni, amíg az ültetett fák megnőnek akkorára, hogy passzoljanak a tervekhez. Ez a kép a legelső év látványa, háttérben a főépülettel. Egy botanikus, aki képben van az Apple terveivel, elárulta a Venture Beatnek: nagyon ambiciózus terv. A legtöbb építkezés során ugyanis általában sokkot kapnak az építtetők az áttelepített nagyméretű fák árától, a szállítás és telepítés költségétől. Az Apple nem: és nem is akart spórolni ezen egy centet sem.

Az Apple felvette a Palo Alto-i faszakértő Dave Mufflyt, hogy segítsen neki a legjobb döntéseket meghozni. Most már évek óta ő vezeti azt a csoportot, ami az Apple fastratégiájáért felel. Mert van olyanjuk is: fastratégia.

Az építkezési területen 3616 fa volt, mielőtt a földmunkagépek megjelentek volna. Ebből Muffly kiválasztotta a 800 legegészségesebbet, és ezeket arrébb szállították, hogy a munka végeztével visszakerülhessenek. Viszont még így is kellett további 7200 fa.

Az East Bay-i facsemete-gondozóban az Apple számára további 4600 fát különítettek el, hatalmas fa dobozokban. De máshol is megrendelte már az Apple a szükséges mennyiségeket, de előírásként kikötötte, hogy a tárolt fáknak legyen saját mozgásterük, de zsúfolják össze őket egymás mellé – amit sokszor látni az ilyen helyeken a szakértő szerint.

A teljes cikk itt olvasható.


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »