Az angol-orosz meccsen támadnának a dzsihadisták

Az angol-orosz meccsen támadnának a dzsihadisták

Az IÁ dzsihadistái lőfegyverekkel, drónok segítségével bevethető vegyi fegyverekkel támadnának június 11-én a labadrúgó-Eb angol-orosz mérkőzésén, amire Marseille-ben kerül(ne) sor.

 

A rendőrség a márciusban, Brüsszelben elfogott Salah Abdeslam (a párizsi terrortámadások értelmi szerzője) által használt notebookon talált arra utaló bizonyítékot, hogy az angol csapat szurkolótáborát céloznák meg a merénylők. Fennáll a veszélye, hogy Abdeslam követői vezetőjük elfogása ellenére is folytatni akarják tervük kivitelezését.

 

A hatóságok attól is tartanak, hogy a párizsi terrortámadások mintájára lőfegyverekkel támadnák meg a hivatalos fanzónán kívül éppen bárokban italozó szurkolókat. A fő probléma a rendőrség számára, hogy nem lehet tudni, mekkora tulajdonképpen a biztonsági zóna.

 

„A bárokban óriási a hangulat, a részegek pedig könnyű célpontot jelentenek”, mondta az egyik illetékes.

 

A notebookon talál információk szerint nagyszámú áldozattal járó merényletet készítettek elő AK47-esekkel, öngyilkos akciókkal és vegyi fegvyerekkel. A stadionok környékén rengeteg bár és szórakozóhely található, és több tízezer brit szurkolót várnak a mérkőzésekre.

 

A párizsi terrortámadások egyik célpontja is egy stadion volt. Csak a szerencsének köszönhető, hogy kudarccal cvégződött ez a merénylet. Forrás: TheSun.co.uk

 

TheSun.co.uk

Nyitókép: TheSun.co.uk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »