Az anglikánok a Biblia "újraértelmezésétől" sem riadnak vissza, csak hogy elfogadtassák a buzikat

Az anglikánok a Biblia "újraértelmezésétől" sem riadnak vissza, csak hogy elfogadtassák a buzikat

Az anglikán egyház két vezető püspöke úgy fogalmazott, hogy „ideje változtatni az egyház álláspontján”, újra kell értelmezni a Bibliát, amely elítéli és bűnnek tekinti homoszexualitást – számol be az Rt.com.

Paul Bayes Liverpool püspöke azt mondja, nyitott elmével, a 21.századnak megfelelően kell a a Bibliának azon részeit olvasni, amelyek a homoszexualitásról szólnak.

Hozzátette, az ő véleményét az változtatta meg, hogy az elmúlt években rendszeresen találkozott "meleg és leszbikus" keresztényekkel.


Paul Bayes (b) egy liverpooli középiskola holoszeánsz-megnyitóján – úgy látszik, nem csak “meleg és leszbikus” keresztényekkel találkozik

Az "LMBT-keresztényekben" súlyos töréseket okozott az egyház negatív, elítélő hozzáállása – sajnálkozik a protestáns elöljáró.

„Hiszek abban, hogy meglehet változtatni az [anglikán] egyház véleményét. Nézeteim szerint a néhány konkrét bibliai szöveg a homoszexuális magatartást nyitottan, nem pedig zártan kezeli, a lényeg, hogy elinduljon a párbeszéd, és ennek a problémának az új kontextusba helyezése” – olvasható az anglikán püspök véleménye az Rt.com portál írásában.

Bayes az egyike annak a tucatnyi prominens anglikán vezetőnek, akik felemelték a szavukat egyházuk jelenlegi véleményének megváltoztatása érdekében.

Kiadtak híveik számára egy könyvet, amelyben a homoszexualitás és az egyház kapcsolatát kívánják bemutatni, és az emberek számára "új megvilágításba helyezni" az azonos nemű kapcsolatokat.

Paul Bayes megjegyzi, hogy valószínűleg "harag és értetlenség" fogja kísérni ezt a kezdeményezést az anglikán egyház hagyománytisztelő hívei részéről.

A leghevesebb tiltakozásra és feszültségre az afrikai anglikán vezetők részéről számít. Hiszen számos afrikai országban a homoszexualitás továbbra is bűncselekmény.

Nem beszélve arról, hogy még a konzervatívabb protestáns gondolkodásmód szerint is összeegyeztethetetlenek a kereszténységgel a ferde hajlamú kapcsolatok.

(Magyar Idők – RT nyomán)

Ötvenezer bevándorlót fogadtatna be az anglikán egyház, mondván, "Krisztus és családja is menekült volt"

"Egyházi" hírek Amerikából: elválik "férjétől" a buzi anglikán püspök

Egy leszbikus püspök eltüntetné a templomokból a kereszteket, hogy helyükre mohamedán jelképek kerülhessenek

Még az anglikán egyház sem hajlandó buzikat összeadni – egy "párocska" beperelte őket

Nem zavarják a buzi püspökök a canterbury érseket


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »