Az an-Nuszra több mint száz tagja lépett be Törökországba

Az al-Kaida szíriai ágának számító an-Nuszra Front szélsőséges szervezet több mint 160 tagja kelt ált a szír-török határon Idlíb tartomány északi részén, hogy Törökországon keresztül jussanak át a szomszédos Aleppóba – közölte szerdán a nyugat-szíriai Hmejmimben létrehozott, a szíriai békefolyamatot ellenőrző orosz központ szóvivője.

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint az orosz központ szóvivője azt mondta, hogy a fegyveresek Idlíb tartományból léptek be Törökországba, hogy onnan az Aleppó tartományban tevékenykedő terrorcsoportokhoz csatlakozzanak, mint erősítés.

A Ria Novosztyi szerint az utóbbi napokban az an-Nuszra tüzérfelderítést – a rakétacsapások és tüzérségi tűz tervezéséhez szükséges adatok megszerzését – , és a tereppontok belövését végez Aleppó város környékén.

Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő egy szerdai sajtótájékoztatóján visszautasította azokat az állításokat, melyek szerint Törökország fegyvereket küld az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet által ellenőrzött. Az elnöki szóvivő szerint ezek az állítások hamisak, és orosz propagandának nevezte őket.

Kalin hozzátette, az Aleppó körülnyékén kialakult helyzet aggasztja Ankarát, ugyanis egy vérontás több százezer embert kényszeríthet arra, hogy Törökország irányába meneküljön.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »