Az amerikaiak szerint nem az oroszok, hanem ők végeztek az Iszlám Állam szóvivőjével

Washington kételkedik Oroszország állításában, miszerint orosz légicsapás végzett a szíriai Aleppó környékén az Iszlám Állam szóvivőjével.

A CNN és az amerikai közszolgálati rádióa washingtoni védelmi minisztérium meg nem nevezett tisztségviselőire hivatkozva jelentette, hogy az Egyesült Államok szerint nem orosz vadászbombázó végzett Abu Mohammed al-Adnanival, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szóvivőjével, akit amerikai elemzők a szervezet vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi jobbkezének is tartanak.

A kifejezetten névtelenséget kérő minisztériumi tisztségviselő szerint egyenesen “viccnek” mondta az orosz bejelentést, és közölte: Washington tartja magát keddi közleményéhez, miszerint amerikai légicsapás végzett al-Adnanival.

Peter Cook, a Pentagon szóvivője kedden leszögezte, hogy az amerikaiak vezette koalíciós erők hajtották végre azt a légicsapást, amelyben az Iszlám Állam szóvivője valószínűleg meghalt. Cook kedden nem erősítette meg a terrorszervezet közleményét al-Adnani likvidálásáról, csak annyit mondott: egyelőre vizsgálják a helyzetet, de ha az információk igazaknak bizonyulnak, akkor al-Adnani “kiemelése a hadszíntérről újabb jelentős csapás az Iszlám Állam számára”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »