Az amerikaiak öt magyar aranyat jósolnak

Az amerikaiak öt magyar aranyat jósolnak

Tizenhét érmet, öt aranyat, valamint hat-hat ezüstöt és bronzot jósol a magyaroknak a jövő pénteken kezdődő riói olimpián az AP amerikai hírügynökség.

A teljes riói magyar programot IDE KATTINTVA találja.

A szombaton kiadott lista szerint első lesz a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakosduó 500 méteren, valamint a női kajaknégyes – ebben Szabó és Kozák mellett Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina ül –, továbbá Hosszú Katinka 200 és 400 méteres vegyesúszásban, valamint a súlyemelők 105+ kilós kategóriájában induló Nagy Péter.

Az AP szerint a címvédőként vízre szálló Kozák ezúttal másodikként zár majd K1 500 méteren, és ezüstöt szerez a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenusduó is 1000 méteren. E két egységen kívül az ugyancsak címvédésre készülő kardozó Szilágyi Áronnak, valamint a cselgáncsozó Tóth Krisztiánnak (90 kg), Cseh Lászlónak (100 m pillangó) és Hosszúnak (200 m hát) prognosztizál ezüstöt a hírügynökség.

A bronzérmesek közé teszi az AP a 200 méteren induló Horváth Bence, Szomolányi Máté kajakkettest, a párbajtőröző Szász Emesét, a kardozó Márton Annát, a kötöttfogású birkózó Lőrincz Tamást (66 kg), valamint Cseh Lászlót 200 méter pillangón és Hosszút 100 méter háton.

A legnagyobb riói magyar küldöttség szombaton kelt útra, kattintson ide.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »