Az amerikai védelmi miniszter szerint Oroszország megalázó vereséget fog szenvedni Ukrajna ellen

A Krím-félsziget soha nem lesz elismerve Oroszország részeként, a Donbászon folyó hibrid háborúban pedig megalázó vereséget fog szenvedni Ukrajna ellen az Orosz Föderáció – közölte Ashton Carter amerikai védelmi miniszter Sztepan Poltorak ukrán kollégájával való találkozóján.

Az amerikai miniszter nagyra értékelte az Ukrán Fegyveres Erők reformjait. Ash Carter hozzátette, hogy szükség van ezekre a reformokra az ország védelméhez – írja a Politeka.net ukrán hírportál.

„Személyesen tanulmányoztam a Stratégiai Védelmi Jelentést, és nagyra értékelem az Ukrán Fegyveres Erők reformjainak méreteit. Ezek a reformok összetettek, de fontosak Ukrajna szuverenitásának megvédéséhez.” – mondta Ashton Carter.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:A cseh elnök szerint butaság volt 1954-ben odaadni a Krímet UkrajnánakVédelmi Minisztérium: Oroszország továbbra is haditechnikát szállít a szeparatistáknakAz amerikai védelmi miniszter szerint Oroszország a fennálló világrend aláásására törekszikRovatok: KülföldTelepülés: USACímkék: Ashton Carter, Sztepan Poltorak, Egyesült Államok, Ukrajna, Oroszország, ukrán válságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »