Az aleppói orvosok kényszerből kell hozzanak halálos ítéleteket

Drámai levelet írt az ostromlott szíriai város orvosainak egy része az amerikai elnöknek. Sokszor nézik tehetetlenül emberek, kollégáik és pácienseik kínhalálát.

Drámai levéllel fordult az ostromlott Kelet-Aleppo orvosainak egy része Barack Obama amerikai elnökhöz. Az orvosok azt írják, ha a humanitárius folyosón nem érkezik több utánpótlás, tovább nő az éhinség, és a kórházak készletei is elfogynak – a várost a nagy hőség miatt a vízhiány is rosszul érinti. “Nem segítenek már a könnyek, az együttérzés és az imák sem, az ön cselekedeteire van szükségünk” – üzenik az orvosok Obamának. A doktoroknak az fáj a leginkább, hogy gyakran nekik maguknak kel meghozniuk a halálos ítéleteket, válogatniuk kell sebesült és sebesült között, hogy kit vesznek előre, ki maradhat életben. “Néha kisgyerekeket hoznak be hozzánk, de olyan súlyosak a sebesüléseik, hogy előre kell vennünk azokat, akiknek jobbak a túlélési esélyeik” – magyarázták. Két héttel ezelőtt négy újszülött halt meg egy kórházi bombatalálat következtében.

Az Obamának címzett levélben arra panaszkodtak az orvosok, hogy az Egyesült Államok részéről “semmilyen erőfeszítést nem láttak arra vonatkozóan, hogy megszűnjön az ostrom, vagy hogy felhasználta volna befolyását arra, hogy a harcoló feleket a civilek védelmére ösztönözze”.

Aleppóban durvára fordult a város ostroma, miután a kormányhű erők offenzívát indítottak orosz légi támogatással a kormányellenes szunnita felkelők kezén lévő kisebb városrész ellen, ahol még mindig 300 ezer ember él. Ezek egy része távozott a megnyitott humanitárius folyosón át az offenzíva kezdete előtt.

Mindeközben Donald Trump republikánus elnökjelölt arról beszélt, hogy az Iszlám Állam alapítója Barack Obama volt, Hillary Clinton pedig afféle társalapító.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Jelesre vizsgázott az oroszok kémrepülője Szíriában (videó)Új ellenséget kapott Szíriában az Iszlám ÁllamRovatok: ÉletmódTelepülés: VilágCímkék: külföld, Aleppó, Szíria, terrorszervezet, halálos ítélet, Barack ObamaForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »