Az aleppói gyerekek egy valódi rémálom foglyai

Múlt péntek óta legalább 96 gyerek vesztette életét és 223-an megsebesültek a szíriai lázadók kormánycsapatok által ostromolt kelet-aleppói negyedekben – közölte szerdán az ENSZ Gyermekalapja.

Az UNICEF figyelmeztetett: az egészségügyi ellátás a város felkelők uralta kerületeiben az összeomlás szélén áll, mindössze 30 orvos maradt a térségben, akiknek alig maradt felszerelésük és gyógyszerük.

Az aleppói gyerekek egy valódi rémálom foglyai. Nincsenek szavak, amelyekkel leírható lenne a szenvedésük – fogalmazott Justin Forsyth, az alap igazgatóhelyettese.

A nap folyamán az árvákat támogató Nemzetközi SOS-Gyerekfalu segélyszervezet jelentette, hogy a damaszkuszi létesítményüket a szíriai hadsereg vonta ellenőrzése alá. Az előző napi intenzív bombázások miatt ki kellett üríteni az épületet, amelynek területén két aknagránát is becsapódott.

A Nemzetközi SOS-Gyerekfalu komoly aggodalmát fejezte ki az eset miatt. “Gyermekfalvainkat világszerte gyermekeknek nyújtott biztonságos menedékként ismerik el” – hangsúlyozta Carsten Völz, a segélyszervezet egyik vezetője. Hozzáfűzte: a rossz körülmények ellenére folytatni fogják munkájukat.

Az épületből 156 gyereket és a szervezet 46 dolgozóját evakuálták biztonságos helyre.
A vorarlbergi Hermann Gmeiner (1919-1986) által árvák gondozására alapított szervezet 30 éve van jelen Szíriában. Aleppóban a Szíriai Vörös Félholddal közösen a segélyszervezet naponta mintegy 2500 családot lát el meleg élelemmel.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Törökország 900 kilométeres falat épít a török-szír határonFerenc pápa: a szíriai bombázásokért felelős embereknek Isten előtt kell felelni tetteikértAz FBI vezetője attól tart, hogy több dzsihadista indul útnak Szíriából és IrakbólRovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: Aleppó, Szíria, gyerekek, szíriai helyzet, szíriai konfliktus, szíriai polgárháború, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »