Az a ház bűne, hogy ide született Hitler

Az osztrák belügyminisztérium úgy döntött, hogy kisajátítja, vagyis állami tulajdonba veszi a felső-ausztriai Braunau am Inn központjában álló házat, amelyben Adolf Hitler későbbi náci vezér született 1889. április 20-án. A kormány ugyanis úgy véli, ez az egyetlen megoldás, ha meg akarják akadályozni, hogy az épület a náci szimpatizánsok központja, egyfajta zarándokhelye legyen – nyilatkozta egy szóvivő az osztrák sajtónak.

Magyar Menedék - Sitchin

Az épületet a nácik 1938-ban emlékhelyé nyilvánították. A második világháború után semmilyen jelzés nem utalt rá, hogy milyen jelentősége van az épületnek, csak egy kő állt mellette, amelyre azt írták: „A békének, szabadságnak és demokráciának. Soha többé fasizmust! Halottak milliói figyelmeztetnek”.

A házat 1977 óta birtokolja a jelenlegi tulajdonos, Gerlinde Pommer családja, és sokáig bérbe adták az állanak, hogy fogyatékosok otthonaként működjön. Az utóbbi években viszont üresen állt. A kormány egyelőre azon dolgozik, hogyan teremthetné meg a törvényi hátterét a kisajátításnak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »