Avakov: Trump veszélyes Ukrajnára

Ukrajna számára veszélyes Donald Trump amerikai elnökjelöltet – fejtette ki véleményét Facebook-oldalán Arszen Avakov ukrán belügyminiszter, kommentálva Trump azon kijelentését, hogy a krími lakosok törvényesen szavaztak azért, hogy a Krím félsziget Oroszországhoz csatlakozzon.

Arszen Avakov szerint szégyenletes, hogy Donald Trump így nyilatkozik a Krím félszigetről. Az ukrán belügyminiszter úgy gondolja, hogy az amerikai elnökjelölt ugyanúgy veszélyes Ukrajnára, mint az Egyesült Államokra. A politikus hangsúlyozta, “nem lehet egy olyan személy a demokratikus szabadságjogok biztosítéka, aki enged Vlagyimir Putyin diktatúrájának.” – adja hírül az Ukrajinszka Pravda.

Avakov emlékeztetett arra, hogy az a Paul Manafort, aki jelenleg Trump választási központját irányítja, korábban Viktor Janukovics tanácsadója is volt.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Trump szerint Putyin nem fogja megtámadni UkrajnátTrump elismerné a Krímet Oroszország részénekTrump Clintonra uszította az oroszokatRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Arszen Avakovm, Donald Trump, Ukrajna, Krím-félsziget, Oroszország, ukrán-orosz viszony, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »