Avakov: kamerák fogják rögzíteni a közlekedési szabálysértéseket Ukrajnában

Ukrajna Belügyminisztériuma tesztelési üzemmódban el kívánja indítani a közlekedési szabálysértéseket rögzítő kamerarendszert – jelentette Arszen Avakov ukrán belügyminiszter.

“Valószínűleg, tesztelési üzemmódban el fogjuk indítani a közlekedési szabálysértéseket rögzítő kamerarendszert azért, hogy kipróbáljuk, hogyan működik.” – mondta Avakov.

Az ukrán belügyminiszter elmondása szerint a közlekedési szabálysértésekhez szükséges kamerák teljes rendszere több milliárd dollárba fog kerülni. Hangsúlyozta továbbá, hogy egy nemzetközi verseny lesz, melyben részt vesz az egyik legjobb ukrán pénzügyi tanintézmény, mely vonzani fogja majd a nemzetközi vállalatok befektetőit – számol be az Ukrajinszki Novini.

A rendszer működését a törvény írja elő, hogy megkönnyítse a közszolgáltatók munkáit és javítsa a közlekedési helyzetet is. Ez évben a videóregisztrátorok néhány helyen tesztelési üzemmódban fognak működni, ami elősegíti a rendszer jó működését, s megszüntetheti a hiányosságokat.

Avakov reméli, hogy a rendszer 2017-ben már tökéletesen fog működni.

Az AUTO-Consulting kiadvány információi szerint a kamerák a tesztelési üzemmódban már működnek egy pár éve, Kijevben biztosan. A fővárosban pont a tesztelés miatt telepítették ezeket a kamerákat, még a közlekedési rendőrség idejében. A telepítésnek fő célja az volt, hogy megtudják melyik vállalat kamerái a legmegfelelőbbek. A kiadvány információi alapján 8 vállalat berendezése állt tesztelés alatt.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Arszen Avakov, közlekedési szabálysértés, kamera, ukrajnai hírek, UkrajnaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »