Autós üldözés: fiatal nőkkel teli autóra nyitottak tüzet a rendőrök. Két sérült

Nem messze Bucsány (Bučany) községtől Galgóctól (Hlohovec) nem messze a rendőrök tüzet nyitottak egy autóra, amelyben négy nő tartózkodott. Kettő közülük megsebesült, őket az incidens után kórházba szállították és ellátták.

 

„Egy 22 éves nő és egy 16 éves lány lőtt sérüléseket szenvedett a mellkasán”, tájékoztatott   Boris Chmel, a Mentőszolgálat Műveleti Központjának szóvivője. Elmondta, hogy mindketten eszméletüknél voltak, és a Nagyszombati Egyetemi Kórházban illetve a pozsonyi Egyetemi Gyermekkórház és Poliklinika sürgősségi osztályán látták el sérüléseiket.

 

A TVnoviny.sk információi alapján drogfüggő nőkről volt szó, akik veszélyeztették a rendőrök és a környezetükben lévő embereket is.

 

Nem használtak a figyelmeztető lövések

 

A Nový Čas úgy tudja, hogy a nagyszombati rendőrség két tisztje nagyjából 20 kilométeren keresztül üldözte a gyanús autót, összesen 32 két lövést adtak le, ebből 19 figyelmeztető lövés volt, 13-szor pedig az autóra tüzeltek.

 

A gyanúsan közlekedő, erőteljesen gyorsuló járműre a rendőrök még Nagyszombatban figyeltek fel. A nagyszombati rendőrkapitányság szóvivője szerint az illetékes rendőrök megpróbálták feltartóztatni az autót, de annak sofőrje a felszólításra nem reagált. Az egyik járőrnek félre kellett ugrania az autó elől.

 

Az egyik járőr fegyvert rántott, és rálőtt az autóra, a sofőr ezután Bucsány felé vette az irányt és nagy sebességgel haladva, a többi közlekedőt veszélyeztetve próbált menekülni. Az autós üldözésbe ezután több járőrkocsi is csatlakozott, azonban a számos figyelmeztető lövés ellenére sem tudták megállítani a gyanúsítottakat.

 

Az első lövés az autó hátulját találta el. Forrás: Cas.sk

 

Azt hitték, hogy férfi vezet

 

Az üldözésbe vett jármű betért egy szövetkezeti telepre is, ahol egy időre megállt, az őt beérő rendőrök ekkor kiszálltak, hogy őrizetbe vegyék a sofőrt, aki ekkor újra gázt adott, és megpróbálta elgázolni a rendőröket.

 

„Járőrök ismételten az előírásoknak megfelelően figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe, majd az autó kerekeit célozták meg. Az autó megállt, és a rendőrök kiszállították a sofőrt. Csak ekkor derült ki, hogy nem férfi, hanem nő vezette a járművet” – mondta a szóvivő.

 

A sofőr egy 21 éves galgóci nő volt, aki egyáltalán nem rendelkezett jogosítvánnyal. A helyszínelők az autó átvizsgálásakor kébítószer nyomaira bukkantak, feltehetően a sofőr kábítószeres befolyásoltság alatt volt. Az autó rendszáma sem stimmelt, egy másik járműhöz tartozott.

 

A rendőrök fellépést egyelőre jogosnak ítélték a hatóságok.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Topky.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »