Autólopás miatt rendőrt hívott, lelőtték

Úgy tűnik, egyszerűen nem tudnak szűnni a hasonló esetek: ismét lelőttek egy fekete férfit a rendőrök az Egyesült Államokban, ezúttal épp Indianában.

Tragikus baleset – így foglalta össze az Independent szerint az indianapolisi városi rendőrség azt a legutóbbi esetet, amikor a hatóságok lelőttek egy fekete férfit, aki éppen autólopás miatt riasztotta őket. A 48 éves áldozatot egy, a jelentések szerint kilencéves gyakorlattal rendelkező rendőr lőtte le.

Randal Taylor rendőrségi vezetőhelyettes az RTV6-on leadott sajtótájékoztatón arról beszélt: tragikus baleset történt, amiben érintett egy háztulajdonos, aki védeni szerette volna a családját, és a rendőrök, akik ugyanezt szerették volna. Mint mondta, gondolatban a háztulajdonossal vannak, „akit tévedésből lelőttek rendőreink”, és gyors felépülést kívánnak neki.

A nyilvántartás szerint Carl Williams éjjel fél ötkor hívta a 911-et, beszámolva róla: a feleségére rátámadt egy géppisztolyos fekete férfi, és a kocsikulcsaikat követelte, miután ellopta volna a fekete Nissan Sentrájukat. A háttérből közben lehetett hallani Williams feleségét, majd négy perc körül a hívás félbeszakadt, azután, hogy a férfi rákérdezett nála: „ő az?” A diszpécserek továbbították az információkat a rendőröknek Williams hívásáról, aki egyébként egyszer sem tett említést arról, hogy nála lenne fegyver. A kiküldött rendőrök meg is látták a fekete kocsit, és halkan, észrevétlenül próbáltak közel jutni, nem szerették volna felhívni magukra a figyelmet. A gyanús zajt észlelő Williams előlépett a garázsból fegyverrel, mire Christopher Mills nyomozó hasba lőtte őt.

Az eredeti támadó a rendőrség közlése szerint továbbra is szabadlábon van.

A The Guardian szerint 2016-ban eddig 698 embert lőttek le az amerikai rendőrök, köztük pedig négyszer több volt a fekete, mint a fehér áldozatok száma.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »