Autókázni akart, ezért kilökte autójából a stop táblánál megálló nőt

Autókázni akart, ezért kilökte autójából a stop táblánál megálló nőt

Autókázni akart, ezért kilökte autójából a stop táblánál megálló nőt

Vádat emelt az ügyészség egy férfival szemben, aki tavaly decemberben, miután kocsikázni akart, önkényesen beült egy stop táblánál megálló nő autójába Baján és kilökte autójából a sértettet. A vádlott annak ellenére is börtönbe kerülhet, hogy még aznap önként visszaadta a járművet a jogos tulajdonosának.

Hírdetés

A Bajai Járási Ügyészség vádirata szerint a 32 éves bátai férfi tavaly karácsony előtt néhány nappal – december 19-én -, kora délután döntött úgy, hogy autózik egyet. Ezért egy bajai kereszteződésben kifigyelt egy, a stop táblánál szabályosan megálló autót, majd kinyitotta a jobb első autót és beszállt a járműbe. Az autót vezető nő többször felszólította a férfit, hogy hagyja el az autót, ő azonban nem szállt ki, hanem azt követelte a nőtől, hogy vigye el. A nő ekkor a vádlotton átnyúlva kinyitotta a jobb első ajtót és ismét távozásra szólította fel, a férfi ennek ellenére nem száll ki, hanem még visszacsukta az ajtót.

A sértett ekkor kinyitotta a bal oldali ajtót és fél lábbal kilépett, hogy segítséget kérjen, a vádlott ezt kihasználva a nőt kilökte a vezetőülésből és elhajtott a helyszínről.

A férfi az elvitt autót még ugyanaznap este visszavitte a sértettnek. Az ügyészség ettől függetlenül jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja, amely az erőszak, mint minősítő körülmény miatt öt év szabadságvesztéssel is büntethető.

A vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség és azt, hogy tiltsák el a közügyek gyakorlásától. A büntetlen előéletű, jelenleg szabadlábon védekező vádlott ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »