Ausztriában is felgyújtottak egy menekültközpontot

Ausztriában is felgyújtottak egy menekültközpontot

Gyújtogatás miatt égett le egy menekültközpont a felső-ausztriai Altenfelden településen szerda virradóra – közölte a tartományi rendőrség szerda délután.

A befogadóhelyre még nem költöztek be menekültek, a tűzesetnek nincsen áldozata. A tűzoltók hajnali kettőkor több mint százan vonultak ki, hogy megfékezzék a lángokat. A rendőrség az elkövetőkre vonatkozó nyomokat egyelőre nem talált. A tervek szerint a házba 48 menekült költözött volna be, a Vöröskereszt becslése szerint a kár 300 ezer euró. A leégett központot a segélyszervezet segítségével újjáépítik.

A Linz közelében fekvő település polgármestere döbbenten nyilatkozott a történtekről. Elmondása szerint a központ felépítését először megakadályozta egy aláírásgyűjtő-akció, azonban egy lakossági fórum után úgy érezte, hogy sikerült meggyőznie a kétkedőket.

“A településen ugyan feszült volt a hangulat, fenyegetés azonban korábban nem érkezett”

– mondta Klaus Gattringer.

A tartomány vezetője, Josef Pühringer arra figyelmeztetett, hogy a történtek után téves kép alakulhat ki Ausztriáról. Hangsúlyozta, hogy arra törekednek, hogy a menekülteket emberhez méltó körülmények között helyezzék el.

Az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) tartományi képviselete megerősített biztonsági intézkedéseket szorgalmazott.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »