Ausztrál miniszter: hazudoznak, akár fel is gyújtják magukat a szegény menekültek, hogy betolakodhassanak

Ausztrál miniszter: hazudoznak, akár fel is gyújtják magukat a szegény menekültek, hogy betolakodhassanak

A menedékkérők hazudnak, és szándékosan saját magukon ejtenek sebeket, hogy bejussanak Ausztráliába – jelentette ki Peter Dutton ausztrál bevándorlási miniszter csütörtökön az országa által Nauru szigetén működtetett menekülttábor lakói ellen elkövetett visszaélésekről szóló, előző nap kiszivárogtatott jelentésekre reagálva.

A BBC brit közszolgálati adó szerint Peter Dutton a The Guardian Australia című helyi lap szerdán megjelent dédelgetős beszámolójával kapcsolatban a 2GB Radio ausztráliai rádiónak elmondta: nem tűr meg semmiféle szexuális bántalmazást, de korábban már tudomására jutottak erről szóló jelentések, amelyek szerinte hamis állítások. Ezt azzal indokolta, hogy "egyes emberek olyan messzire mentek, hogy saját magukon ejtettek sebeket, és felgyújtották magukat, hogy Ausztráliába jussanak". Hozzátette: "bizonyára egyesek hamis dolgokat állítottak" az országba jutás érdekében. (Amennyiben történtek is visszaélések a migránsok egymás közti erőszakján kívül, a válaszul érkező bevándorlási propaganda a szokásos célokat szolgálja – a szerk.)

Gillian Triggs, az ausztrál emberi jogi főbiztosság elnöke szerint azonban a menedékkérőknek a naurui táborba történő elhelyezése illegális, etikátlan és fenntarthatatlan. Triggs védelmébe vette a jelentéseket, amelyeket meglátása szerint szakemberek készítettek a táborban történt incidensekről. Az emberi jogi főbiztos rámutatott: a táborokat titkolózás övezi, ahova nem tudnak riporterek bejutni.

A naurui jelentések közzétételének napján Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök kijelentette, hogy ki fogják vizsgálni ezeket az eseteket. A kormány azonban leszögezte, hogy továbbra sem hajlandó változtatni a bevándorlással kapcsolatos politikáján.

(MTI nyomán)

Az ausztrál kormányfő elárulta az EU-nak, mi a megoldás a "menekült"kérdésre: a hadsereg bevetése és a hajók visszafordítása

"Esélytelen, hogy Ausztrália legyen az otthonod!" – Egyértelmű állásfoglalás az illegális bevándorlással szemben


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »