„Átigazolását” lebegteti Victor Ponta

„Átigazolását” lebegteti Victor Ponta

Ha nem kap szerepet a pártban, akkor a bábáskodásával létrehozott soviniszta Egyesült Románia Pártot erősítené Victor Ponta.

1dragnea-ponta1_bLiviu Dragnea és Victor Ponta

Meglebegtette távozásának lehetőségét a Szociáldemokrata Pártból (PSD) Victor Ponta korábbi pártelnök, volt miniszterelnök. A politikus vasárnap este az Antena 3 hírtelevízióban arról beszélt: Liviu Dragnea jelenlegi PSD-elnökön múlik, hogy átigazol-e az Egyesült Románia Pártba (PRU), amelynek létrejötténél bábáskodott.

„Ez az edző döntése. Együtt hozzuk meg a döntéseket, és bármikor kölcsönadhat. Ha van egy olyan játékosa, akinek nincs helye a csapatban, ahelyett, hogy a kispadon vagy a lelátón tartaná, jobban teszi, ha engedi egy másik csapatnál játszani, és akkor tér vissza, amikor szüksége lesz rá” – fogalmazott Ponta. Arra a kérdésre, mi történik, ha a PSD vezetése úgy dönt, átengedik a PRU-nak, annyit válaszolt: tárgyalnak róla. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a december 11-i választásokon mindenképpen inkább a PSD listáján szeretne elindulni.

Liviu Dragnea erre reagálva kijelentette: megkeresi Pontát, hogy felkérje, működjön közre a PSD kampányában, illetve kormányzati programjának kidolgozásában. Rámutatott: az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat minél hamarabb le kell zárni. „Victor Ponta a PSD egyik legértékesebb embere, jó pártelnök volt, jó miniszterelnök, a legjobb miniszterelnökök egyike, jó dolgokat hoztunk tető alá együtt. A PSD_nek szüksége van Victor Pontára, és Romániának is szüksége van rá” – fogalmazott Dragnea.

Mint arról beszámoltunk, Ponta múlt héten ismerte el, hogy tanácsokkal segítette a soviniszta, szélsőségesen magyarellenes PRU alapítóját, Bogdan Diaconut, aki az ő tanácsára lépett ki a PSD-ből, hogy létrehozza a pártot. Ponta szerint szükség van egy nacionalista pártra Romániában, és reményei szerint a választások után a PSD szövetkezhet a PRU-val. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »