Átadják a Nobel-díjakat

Az elkövetkező két hétben, október 3. és 13. között jelentik be, hogy kik kapják idén a Nobel-díjakat. Elsőként ma az orvosi-élettani kategóriában hirdetnek nyertest Stockholmban.

Kedden a fizikai, szerdán a kémiai Nobel-díj kitüntetettjeit ismerteti a Svéd Királyi Tudományos Akadémia.

A hagyományoknak megfelelően csütörtökre volt várható az irodalmi kategória nyertesének kihirdetése, a díjat odaítélő Svéd Akadémia egyik tagja azonban a napokban közölte, hogy hogy héttel később, október 13-án lesz a bejelentés.

Október 7-én Oslóban ismertetik a Nobel-békedíj idei kitüntetettjét, majd október 10-én ismét Stockholmban azt, hogy ki kapja a svéd jegybank által alapított közgazdasági Nobel-emlékérmet.

A díjakat, amely mellé idén is 8 millió svéd korona jár, hagyományosan az elismerést alapító Alfred Nobel-halálának évfordulóján, december 10-én adják át.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Magyar kutatók is kaptak anti-Nobel-díjatMár Nobel-díjasok is kampányolnak az ukrán pilótanő kiszabadításáértRovatok: KülföldTelepülés: VilágCímkék: külföld, Stockholm, Nobel-díj, díjátadó, Svéd Királyi Tudományos AkadémiaForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »