Aszad rábólintott a tűzszünetre

Hétfő estétől lép életbe, addig még lehet lőni meg bombázni.

A szíriai kormány szombaton jóváhagyta az aznap hajnalban bejelentett orosz-amerikai megállapodást, amelynek értelmében hétfőn naplementekor általános fegyvernyugvás lépne életbe Szíriában – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség szombat délután.

“A szíriai kormány jóváhagyta az orosz-amerikai megállapodást (…), melynek egyik célja politikai megoldást találni a szíriai válságra” – idézte az AFP a szíriai hírügynökséget.

A Szaúd-Arábia által támogatott szíriai ellenzéki csoportokat tömörítő Tárgyalási Főbizottság (HCN) viszont honlapján azt közölte, hogy még nem kapta meg a megállapodás szövegét, és csak azután fog nyilatkozni róla, miután konzultál tagjaival, akik közül “néhányan szkeptikusan nyilatkoztak a megállapodás sikeréről”.

Basma Kodmani, a HCN egyik tárgyalója korábban óvatosan üdvözölte a megállapodást, és reményét fejezte ki, hogy azzal “elkezdődik az a folyamat, amely véget vet a civilek szenvedésének”.

Rovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: Bassár el-Aszad, Szíria, tűzszünet, szíriai helyzet, szíriai konfliktus, szíriai polgárháború, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »