Aszad – komolytalan az Amerika vezette katonai koalíció

Palmüra történelmi városának felszabadítása fontos eredmény, és ismételten bizonyítja a szíriai hadsereg és a szövetségesei által követett stratégia sikerét a terrorizmussal szembeni küzdelemben, ugyanakkor pedig az amerikai koalíció komolytalanságát is – idézte az állami televízió Aszadot, aki egy Szíriába látogató francia delegációhoz beszélt, ez utóbbinak a tagjai között francia parlamenti képviselők is voltak

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Aszad szerint a terrorizmus elleni, az Egyesült Államok vezette koalíció komolytalan, tekintetbe véve csekély eredményeiket, amelyeket a szövetség másfél évvel ezelőtti megalakulása óta értek el.

A szíriai hadsereg vasárnap visszafoglalta az Iszlám Állam dzsihadista szervezettől Palmürát. Az állami televízió a hadsereg közleményére hivatkozva közölte: a kormányerők átvették a teljes irányítást Palmüra felett. A katonai kommüniké szerint a település elfoglalása annak a jele, hogy az Iszlám Állam megrendült.

A Damaszkusztól 205 kilométerre keletre fekvő Palmürát az Iszlám Állam 2015 májusában foglalta el. A szíriai kormányerők az orosz légierő és más szövetséges milíciák segítségével március elején indították meg offenzívájukat a város visszafoglalására.

Az orosz légierő 40 repülést hajtott végre Palmüra térségében az elmúlt 24 órában, és 117 célpontra mértek csapást, megölve több mint 80 szélsőségest – közölte a moszkvai védelmi minisztérium vasárnap. Hozzátette, hogy az elmúlt nap során a tűzszünetet tíz alkalommal sértették meg, ugyanakkor a fegyvernyugvást összességében betartják.

presstv

Az orosz-amerikai megállapodás alapján február 27-én létrejött, az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozata által alátámasztott szíriai tűzszünet nem terjed ki a világszervezet által terrorszervezetnek minősített Iszlám Államra és an-Núszra Frontr


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »