Áruló a Pártban, úton a parlameti küszöb alá…

Választási szövetségbe hívja az ellenzék pártjait, ugyanakkor a „demokratikus oldal” kollaboránsait, „jó szándékú balekjait” támadja, bírálja Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Molnár Zsolt szocialista elnökségi tagot, aki javaslataival szembemegy a párt kongresszuson elfogadott irányvonalával, Botka árulónak tartja – írja a 168 Óra.

A meg nem nevezett balekok az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint egyébként azok, akik háromféle új pólust akarnak létrehozni. Botka a lapnak azt mondta, csak azzal nem számolt eddig, hogy milyen mélyen érnek bele a Fidesz csápjai az ellenzékbe. „Nemcsak azokról beszélek, néhányan lehetnek csak, akik a Fidesz jól fizetett haszonélvezői és beépített emberei, hanem azokról a jó szándékú balekokról is, akik nem veszik észre, hogy amit tesznek, az kizárólag a Fidesz hatalomban tartását segíti” – fogalmazott Botka László.

Hírdetés

Úgy véli, nincs szükség az Együtt, LMP, a Párbeszéd formálódó szövetségére, az Új Pólusra, és szerinte a kis pártok csak játszadoznak, negyedévente újabb és újabb ötlettel állnak elő. Az MSZP-s kiszivárogtatásokkal és párttársa, Molnár Zsolt ötleteivel kapcsolatban közölte: két dolgot nem tűr el pártjában, az árulást és a Fidesszel való kollaborációt. Azt ígéri, mindkét cselekedet ellen tűzzel-vassal fog harcolni. Molnár, aki az MSZP elnökségi tagja, korábban a Sztárklikkben ugyanis azt írta, hogy Gyurcsánynak a parlamentben a helye.

Botka szerint ő sokak érdekét sérti: a Fideszét, a Jobbikét, a kis pártokét és Gyurcsány Ferencét is. Hozzátette, hogy korábban létezett forgatókönyv arra, miként lehetne ismét Gyurcsány az ellenzék vezére, de ő felrúgta az ezt célzó megállapodásokat. Arra a felvetésre, hogy miniszterelnök-jelöltsége óta pártja támogatottsága nem mozdul, úgy reagált, kutatások szerint csak lassú változásra van esély, mert megmerevedtek a politikai frontvonalak. Kitért arra is, hogy árnyékkormányának néhány tagjával már megállapodott, de csak később hozza nyilvánosságra a névsort. Mindemellett kiemelte: nem mond le a szegedi polgármesterségről, az erről szóló hírt karaktergyilkosságnak tartja, amely mögött akár egyes párttársai is állhatnak.

(168 – MNO)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »