Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéje a csíksomlyói kegytemplomban

Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéje a csíksomlyói kegytemplomban

Árpád-házi Szent Erzsébetnek (1207? – 1231), az árva, éhező gyermekek és a szegények jótevőjének, az isteni irgalmasság szentjének a szülővárosában, Sárospatakon őrzött ereklyéjét 2016. május 17-én, kedden nagyméltóságú és főtisztelendő Ternyák Csaba egri érsek Romániába kíséri.

Az ereklyetisztelet első állomáshelye a nagyváradi székesegyház lesz. Az este 6 órakor kezdődő ünnepi szentmisén „nemcsak főpásztori tanítást hallhatunk a minden idők talán egyik legnagyobb irgalmas szentjének életéről, hanem személyesen is kifejezhetjük szeretetünket, hálánkat a Szent Erzsébet-ereklye előtt, utána pedig az érsek úr nagylelkűen ránk bízza a drága kincset, hogy körbejárjuk vele szülőföldünket” – áll Böjte Csaba ferences szerzetes közleményében.

„Gyertek, tanuljunk Szent Erzsébettől jónak lenni, irgalmas szeretettel lehajolni az elesettekhez, szegényekhez, még a bűnösökhöz is! Kérjük az ő közbenjárását, hogy ebben az irgalmatlan, ítélkező, nyafogó világban a megbocsájtás, az újrakezdés, a feltétel nélküli szeretet hordozói lehessünk!” – hívja a híveket Csaba testvér.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »