Áron alul zsírozták le a vadászterületeket a fideszes haveroknak – egy hoppon maradt NER-társ borította a bilit

Áron alul zsírozták le a vadászterületeket a fideszes haveroknak – egy hoppon maradt NER-társ borította a bilit

Ismét korrupciógyanús ügy ütötte fel a fejét Borsodban, ahol az egyes településeken jellemző módon, a pénz beszél, kutya ugat elve működik – mutat rá közleményében Egyes Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője. Nemrégiben ugyanis betelt a pohár Martonyi polgármesterénél, Vécsei Istvánnál, így az egyik közösségi oldalon nyílt levélben fordult a korábbi fideszes polgármesterhez, a kazincbarcikai kormányhivatal jelenlegi vezetőjéhez, Szaniszló Jánoshoz.

Történt ugyanis – legalábbis a bejegyzés szerint -, hogy a martonyi környéki vadászterületeket „fentről lezsírozva” jóval olcsóbban játszották a fideszes haverok kezére. Ennek fejében Vécsei István hiába várta az „ellenszolgáltatást”, azt nem kapta meg, így borította a bilit:

„Ott voltam és támogattam az általatok kinézett vadászterület olyan bérleti díjának a megállapítását, ami neked(tek) is kedvező volt. Igaz, le volt zsírozva fentről, szó szerint, 2500-ről 850-re. De hát régi barátok fogjunk össze! Nem igaz? Cserébe, megígérted, hogy meg fogjuk oldani az általunk is bérelhető Martonyiban lévő terület vadászati lehetőségét, ha a zsírt nem kenjük szét.”

Hírdetés

Tehát valójában ismét megerősítették, hogy így működik és irányít belülről a Fidesz – írja Egyed, aki szerint felvetődik a kérdés, ki lehetett a kormányban az a magas beosztású egyén, aki rábólintott arra, hogy a már meglévő 3-4 vadásztársaság területeit, ami magába foglal megközelítőleg 14 ezer hektárt, a haverok kaphassák meg. Maga a vadállomány állami vagyonnak tekinthető, akkor – teszi fel a az újabb kérdést a képviselő – miért csorbítják meg, talán ennyit ér nekik az ország?

Mivel a terület egy részét az Aggteleki Nemzeti Park adja bérbe, így a Jobbik szerint felmerülhet az a kérdés is, hogy a kormányközeli nemzeti park vezetősége milyen részben volt érdekelt.

Mint a legerősebb ellenzéki párt helyi országgyűlési képviselője, és mint borsodi lakos fontosnak tartom hazánk védelmét, értékeinek tisztán tartását, ezért az idézett bejegyzésre hivatkozva megteszem a büntetőfeljelentést – zárul Egyed Zsolt közleménye.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »