Áron alul ment el három budapesti palota – tippeljen, kik jártak jól!

Három pesti palota is elvesztette közvagyon jellegét, írja a válasz.hu.

Januárban egy játékboltos nő szerezte meg áron alul a Four Seasons mögötti épületet az MNV Zrt. árverésén, akit a 444 és a válasz.hu is Habony Árpád grúz-izraeli barátainak strómanjaként aposztrofáltak.

Szintén decemberben és januárban kelt el áron alul az Országháznál lévő, Széchenyi rakparti Biarritz-ház Duna felé eső oldala, valamint egy Andrássy úti palota, a 444.hu szerint utóbbi két ingatlan esetében a Carion-cégcsoport, illetőleg a West Hungária Bau nyerhette az árverést valódi verseny nélkül – a győztesek mindössze egy licitlépcsőnyi pénzzel fejelték meg a kikiáltási árat.

A válasz.hu cikke szerint a földhivatali dokumentumok immár minden kétséget kizáróan igazolják, kik a strómanok mögötti valódi tulajdonosok.

Irodaház a Four Seasons hátoldalán, 3,87 milliárd forint

Hírdetés

EastCastle Investments Kft, a máltai EastCastle Investments Limited Liability Company leánycége, az anyavállalat tulajdonosa Dina Moshavi, Habony Árpád grúz-izraeli ismerőse.

A Biarritz-ház Duna felé eső épületrésze, vételár: 1,46 milliárd forint

A Beta Tower Kft., annak a Carion Holdingnak a leánycége, melyre Rogán Antal a nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvényt szabta.

Sugárúti palota, vételár: 723,6 millió forint

WHB Vagyonkezelő Kft., Paár Attila érdekeltsége, aki állandó üzleti partnere a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »