Árokba borultak a szurkolók

Árokba borultak a szurkolók

Mentőhelikopterrel vitték kórházba a noszlopi buszbaleset súlyos sérültjeit. A Gyirmót labdarúgócsapatának szurkolói a Zalaegerszeg elleni másodosztályú rangadóra utaztak, amikor árokba borultak.

A Veszprém megyei Noszlop közelében borult árokba a gyirmóti szurkolókat szállító busz. A balesetben 11-en sérültek meg, közülük ketten súlyosan, őket mentőhelikopterrel vitték kórházba. „Az esethez Pápáról és Ajkáról összesen három egység érkezett, illetve Veszprémből a Katasztrófavédelmi Műveleti szolgálat. A kiérkező egységek a sérült személyek kiemelésében segédkeztek, illetve áramtalanították a gépjárművet, a helyszínt biztosították” – mondta Mazák Viktor tűzoltó százados.

A szurkolók ünnepelni készültek, hiszen csapatuk toronymagasan vezeti az NB II-őt, így jövőre már első osztályú csapat lehet a Gyirmót FC. Akik nem sérültek meg, egy másik busszal tovább indultak a meccsre. „Gyirmótról tartottunk volna Zalaegerszegre. Szeretnénk továbbmenni egy másik busszal a Gyirmót FC–Győr bajnoki mérkőzésre a Zalaegerszeg ellen, és hát igazából ünnepelni szerettünk volna, mert most ott vagyunk a feljutás kapujában a csapattal, és a bajnoki cím kapujában, de a mai nap biztos, nem az ünnepről szól, mert több bajtársunk is a kórházban van, úgyhogy sajnos most másról szól ez a mai nap” – fogalmazott Lapincs Attila utas.

A gyirmóti ünneplés elmaradt, a csapat idegenben kikapott a Zalaegerszegtől.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »