Arcot kapott a nizzai támadó

Arcot kapott a nizzai támadó

Egy háromgyerekes, elvált tunéziai férfi volt a nizzai merénylő. 84 embert ölt meg, amikor csütörtök este a francia nemzeti ünnepen a tűzijátékot figyelő tömegbe hajtott a világszerte ismert Angol sétányon. Félszáz sérült állapota továbbra is válságos.

A francia kormány országszerte 10 ezer tartalékos rendőrt mozgósított. Az elkövető egy 31 éves tunéziai–francia kettős állampolgár volt, aki nemrég vált el a feleségétől, három gyereke volt. A férfinak korábban többek között családon belüli erőszak miatt volt dolga a rendőrséggel.

Azt még vizsgálják a rendőrök, hogy magányos elkövető volt-e vagy lehettek társai, a volt feleségét azonban őrizetbe vették. A támadásért eddig egy terrorszervezet se vállalta a felelősséget, de korábban az Iszlám Állam és az al-Kaida is hasonló támadásra kérte a saját híveit.

Azonnal hazajön a francia támadás egyik magyar szemtanúja. A fiatal lány megszakítja gyakornoki programját, hogy a családját megnyugtassa. A Hvg.hu számolt be arról, hogy egy magyar csoport a támadás helyszínén egy szórakozóhelyen vészelte át a pánikot, a mosdóba zárkóztak, lehalkították a telefonokat, kikapcsolták a világítást és értesítették a rendőrséget. A fiatal lányt skype-on értük el – élő kapcsolás 19 órakor:

„Felhívtuk a rendőrséget is, akik azt mondták: amennyiben nincs sérült nálunk, akkor nem tudnak velünk foglalkozni, és addig maradjunk ott, amíg nem kapunk további utasítást, amit aztán nem kaptunk meg. Végül egy óra után egy kedves magyar hölgy lakására sikerült átlopózni, gyakorlatilag megkerülve az egész várost. A fal mentén lopóztunk végig, és így kerültünk haza. Egyébként négyen voltunk, és egyikünknek sem lett semmi baja, de nagyon megrázó éjszaka volt, és a legrosszabb az volt, hogy szinte fel se fogtuk, hogy az életünkért remegünk ott bent, a mosdóban” – fogalmazott Kakuk Lili.

Arcot kapott a tettes, Mohamed Lahouaiej Bouhlel egyik francia igazolványát mutatta be a francia sajtó, így már nemcsak a nevet ismerheti a közvélemény, hanem a hozzá tartozó arcot is. A nizzai támadás utáni nyomozás legfrissebb fejleményei 19.30-kor:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »