Aranyosgyéres alpolgármestere: az összevont osztályokban is minõségi magyar oktatást kaphatnak a gyerekek

Fontos, hogy minden magyar anyanyelvű gyerek a saját településében működő magyar tanintézmény keretein belül részesüljön a magyar oktatásban – áll Szabó Róbert-István, Aranyosgyéres aloplgármesterének, az RMDSZ helyi szervezetének elnökének szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Szabó rámutat, a gyerekek érdekeit előtérbe kell helyezni és nem utaztatni minden iskolai napon kilométereket, hogy ugyanabban az anyanyelvű oktatásban részesüljön, amit a saját településén is utaztatás nélkül megkaphat. Kiemeli, ha egy iskola elszippantja a környező intézmények diákjait, akkor sorozatos iskolabezárások következnek be.

Az aranyosgyéresi RMDSZ egyik célja, hogy támogassa az aranyosgyéresi magyar tagozat fennmaradását, és elítéli a “jól működő marketing/management” név alá rejtett diákok elszippantását a tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum által. Hiszem, hogy az összevont osztályokban is minőségi oktatást kaphatnak a gyerekek, mert nem kételkedem a pedagógusok felkészültségét illetően – hangsúlyozza .

Hozzáteszi: ahhoz, hogy fennmaradjanak a magyar tannyelvű tagozatok, fontos az együttműködés az adott településen dolgozó pedagógusok, szülők és helyi szervezetek között. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »