Aranyeső hulljon rátok: rendőröket vertek a kutasi cigánynapon

Aranyeső hulljon rátok: rendőröket vertek a kutasi cigánynapon

Aranyeső hulljon rátok: rendőröket vertek a kutasi cigánynapon

Rátámadtak a kutasi cigánynap résztvevői közül többen a rendőrökre, emiatt a megyei főkapitányságról is érkezett erősítés. Tömeget kellett oszlatni a faluban, mert nehezen csillapodtak az indulatok.

Csapó Gábor, Somogy megyei ügyész megerősítette: hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt eljárást indítottak ebben az ügyben, ennek részleteiről azonban a nyomozás érdekei miatt még korai beszélni.

A településen aznap cigánynapot tartottak, kinti programokat terveztek, főzésbe fogtak, de a rossz időjárás miatt bekényszerültek a kultúrházba. Ütő Szabolcs, Kutas polgármestere csak este 18 óráig engedélyezte a mulatságot, de fél órával előtte már kitört a botrány. Egy cigány férfit közterületi vizelésen értek a körzeti rendőrök, ezért szabálysértési bírságot róttak ki rá. Szó szót követett, majd két cigány férfi a két körzeti rendőrre támadt, az egyiket leteperték, a másikat ütötték.

A rendőrség nagy erőkkel érkezett a helyszínre, feloszlatták a tömeget, ezzel véget ért a rendezvény. Több garázdát előállítottak a rendőrkapitányságra. 


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »