Arany-, ezüst- vagy bronzdelfin járt az öbölátúszóknak

Arany-, ezüst- vagy bronzdelfin járt az öbölátúszóknak

Delfineket osztogattak az Isztriai-félszigeten a hétvégén. Magyarok százai vettek az idén is részt a poreci öböl átúszásán.

A poreci öböl átúszásához a Magyarországon népszerű Balaton-átúszás adta az ötletet. A tömegsportrendezvényt hagyományosan szeptember első hétvégéjén rendezik az Isztriai-félszigeten, Horvátországban. Az idén szikrázó napsütés várta a 26 fokos Adria mellett a mezőnyt.

„Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy a mai napig tart, immár tizenhetedik alkalommal, és annak is nagyon örülünk, hogy a magját az itteni résztvevőknek mi alkotjuk, hiszen nálunk már nagy kultúrája van a Balaton-átúszás kapcsán a teljesítményorientált úszásnak” – mondta Szántó László, a Balaton-átúszás szervezője.

Három távon lehetett nevezni, az 1500 méter teljesítéséért bronz-, a 3000 méterért ezüst-, az 5000 méterért pedig aranydelfin járt.

„Nagyatádiak vagyunk, vannak itt olyanok, akik többedszer érkeztek, mi másodszor érkeztünk a kisfiammal, és megpróbáljuk. Ki mennyit tud úszni, annyit úszunk” – mondta Illés Krisztián.

A poreci öbölátúszáson több száz magyar vett részt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »