Aradra várják a szülészet ügyében az egészségügyi minisztert

Aradra várják a szülészet ügyében az egészségügyi minisztert

A héten Aradra várják az Egészségügyi Minisztérium képviselőit, Patriciu Achimaş-Cădariu miniszterrel, továbbá a szaktárca főtitkárával az élen, tudtuk meg Adrian Țolea ideiglenes megyei önkormányzati elnöktől. A szülészeten évről évre rosszabbodó problémák a szaktárca illetékeseinek a figyelmét is felkeltették, ezért az elkövetkezőkben egy bukaresti küldöttség utazik le Aradra tárgyalásokat folytatni a megyei egészségügyi rendszerben esedékes beruházásokról és természetesen a szülészet jövőjéről.

Mint azt a Nyugati Jelenben is olvashatták, a megye vezetői arra a következtetésre jutottak, hogy az épületegyüttes veszélyessége miatt sürgősen el kell költöztetniük a megyei kórházhoz tartozó szülészeti, nőgyógyászati és neonatalógiai részlegeket. Adrian Țolea korábban azt nyilatkozta, amennyiben az illetékes hatóságok engedélyezik, a Mosóczy-telep végében felépült, eredetileg tébécé-kórháznak tervezett épületbe költöztetnék az említett osztályokat. Többek között ezt a kérdést is felvetette bukaresti látogatása során Țolea, aki szerint a minisztérium vezetői biztosították afelől, hogy foglalkoznak a problémával.

Az egészségügyi tárca képviselői a tervek szerint saját szemükkel szeretnék felmérni a kórházi körülményeket, de várhatóan a megyei kórház többi külső osztályát is megtekintik. Arad megye egyik legnagyobb egészségügyi problémája ugyanis, hogy a megyei sürgősségi kórháznak több olyan részlege is van, mely visszaigényelt, lerobbant állapotú épületben működik, ezért nincs lehetőség a felújításukra. Minden bizonnyal ezekről is tárgyalnak majd a megye elöljárói a bukaresti vendégekkel.

Sólya Emília
nyugatijelen.com


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »