Aradon alpolgármesteri tisztséget ad az RMDSZ-nek a PNL

A választások után is megőrizheti az aradi alpolgármesteri tisztséget az RMDSZ-es Bognár Levente – tájékoztatott szerdán az Aradi hírek portál.

Az aradi alpolgármesteri tisztségekről a 23 tagú városi önkormányzati testületben 12 mandátummal rendelkező PNL tájékoztatott. A párt aradi szervezete közölte: Gheorghe Falca újraválasztott polgármester korábban tett ígéretének megfelelően Bognár Levente és Călin Bibarț lesznek az alpolgármesterek.

“Bognár Leventével kiválóan működtünk együtt, és az RMDSZ is mindig korrekt, tisztességes partner volt. Ez az egyik ok, amiért így döntöttünk, a másik pedig, hogy a magyarság jelentős számban él Aradon, ezért a közösséget egy méltó hely illeti meg a városvezetésben” – áll a közleményben.

Az aradi tanácsban a PNL 12, a PSD hét, az RMDSZ két, az ALDE pedig egy mandátumot szerzett, és egy független jelölt is bejutott a tanácsba. Az RMDSZ az Arad megyei önkormányzatban is két mandátumot szerzett. Bognár Levente 2000 óta tölti be az aradi alpolgármesteri tisztséget. (mti)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »