Ángyán: Van értelme a népszavazásnak

Van értelme az állami földek eladásának leállításáról szóló népszavazásnak, mert ha a hatalom azt látja, hogy az emberek jelentős része nem ért egyet vele, a vasárnapi boltzár eltörléséhez hasonlóan ebben a kérdésben is visszalép – mondta Ángyán József Magyarország élőben című műsorunkban.

A Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkára szerint az eddigi földárverések áttanulmányozása után kijelenthető: az árverésen részt vevők több mint fele több birtokot is megszerzett. Példaként hozta Mészáros Lőrincet, aki három cégen keresztül 6500 hektár föld felett rendelkezik.

A folytatás, illetve a teljes cikk a riport felvételével elérhető ITT

Forrás: hír tv.hu

Emlékeztető: „A kormány nem vállalkozást ösztönöz, baráti oligarchahálózatot épít ki. Ezt bizonyítja, hogy amikor összeveszett a miniszterelnök Simicska Lajossal, akkor minden pozíciójából elkezdték kiszorítani és az új csókosokat próbálják helyzetbe hozni. És Mészáros Lőrincet vagy Garancsi Istvánt sem azért támogatja, mert ezzel egy-egy szektort ösztönöz, hanem azért, hogy a politikai hatalmát megtámasztja néhány nagyvállalkozó, ráadásul mivel egy koncentrált-centralizált szféráról van szó, csak pár szereplővel kell kiegyeznie – és ezek az oligarchák gazdasági oldalról biztosítják a hatalmat.” (Részlet a Mellár Tamással készült Csak az első éjszaka joga hiányzik című interjúból) 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »