Angol szurkolók verekedtek Dortmundban

SportNémetország

Tegnap este a Borussia Dortmund 3-0-ra legyőzte a Liverpoolt az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén – írja a Faktor.

A találkozó előtt néhány angol szurkoló megsérült, miközben a biztonságiakkal és a rendőrökkel harcoltak, egyiküket a mentőknek hordágyon kellett elvinniük.Állítólag 17 szurkolóról van szó, ezt az információt még nem erősítették meg. A Tottenham felvette a kapcsolatot a Dortmunddal, szeretnék tudni, hogy mi történt pontosan, illetve magyarázatot várnak a rendezők viselkedésére, a rendőrök paprika sprayt is használtak.

Az egyik szemtanú szerint a balhé akkor robbant ki, amikor a Tottenham drukkerei megpróbáltak bejutni a nekik fent tartott szektorba. Már a stadionba sem volt könnyű bejutniuk, majdnem egy órán keresztül várakoztatták őket, így csak 30 perccel a meccs kezdése után jutott el a többség a székéhez. Egyikük azt írta Twitteren, hogy 21 éve jár meccsekre, de annyira még soha nem volt meg megrémülve, mint tegnap este.

„A szurkolóink félrevezetése a forgóajtók lezárásával együtt potenciális vészhelyzetet okozott. A paprika spray használata teljesen felesleges és elfogadhatatlan volt. Azonnal szerveztünk egy találkozót a Borussia Dortmund képviselőivel a mérkőzés után, és elmondtuk nekik a panaszainkat” – mondta a Tottenham szóvivője.

Azon a bizonyos találkozón részt vett a Tottenham két biztonsági főnöke, Sue Tilling és Dean Smith, és az egyik szurkoló csoport vezetője, Jonathan Waite is. A párharc visszavágóját jövő hét csütörtökön rendezik Londonban, a White Hart Lane-en.

View the full image Forrás: Faktor.hu


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »