Anglia nem vitt be minket a 16 közé

Anglia nem vitt be minket a 16 közé

Wales válogatottja könnyedén verte Oroszország csapatát, míg Anglia hiába uralta a mérkőzést Szlovákia ellen, csak egy gól nélküli döntetlenig jutott a B csoport zárómérkőzésén.

Az Európa-bajnokság B csoportjának záróköre különös jelentőséggel bírt a magyar válogatott szempontjából, ugyanis, ha az angolok nyernek Szlovákia ellen, akkor Magyarország már biztosan ott van a legjobb tizenhat csapat között. Sajnos nem így lett.

Az Anglia–Szlovákia találkozón Roy Hodgson szövetségi kapitány együttese ugyan nagy fölényben futballozott: jóval többet birtokolta a labdát. többször is próbálkozott kapura lövéssel, ám támadásaik sablonosak volt. Az első negyvenöt percben Vardy és Lallana járt legközelebb a gólhoz, de mindkét esetben védeni tudott a szlovákok kapusa, Kozácik. A fordulás után a fehér mezesek felhúzták a falat a kapujuk elé, így az angolok se átlövésből se beadás után nem tudtak helyzetet kialakítani.

Ezzel szemben Wales válogatottja könnyed, gyors és gólveszélyes játékkal 3-0-ra legyőzte Oroszországot. Azt a csapatot, amely a mérkőzésen mutatott teljesítménye alapján egyáltalán nem ütötte meg a kontinenstorna színvonalát.

A találkozó első félidejének 11. percében Aaron Ramsey szerzett vezetést, majd nem sokkal később Neil Taylor növelte kettőre a walesiek előnyét. A második játékrész közepén, 67. percbe egy gyors kontra után pedig végleg eldőlt a három pont sorsa. Aaron Ramsey passzolt a 16-os bal oldalánál betörő Gareth Bale-hez, a Real Madrid sztárja pedig jobb külsővel Akinfejev lábai mellett a kapu bal sarkába pörgetett

A walesiek szombaton Párizsban játsszák nyolcaddöntős meccsüket az A, a C vagy a D csoport harmadik helyezettjével. Az angolok pedig a jövő hétfői nyolcaddöntőben a magyarokat is felvonultató F csoport második helyezettjével játszik Nizzában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »