Andy Garcia játssza Brâncuşi-t a szobrászról szóló filmben

Andy Garcia játssza Brâncuşi-t a szobrászról szóló filmben

A Modigliani-életrajzot is jegyző Mick Davis a Facebook-oldalán jelentette be, hogy már kiválasztotta a főszereplőt a Párizsban világhírűvé vált román szobrászról, Constantin Brâncuşi-ról szóló filmjéhez. 

Andy-Garcia-il-va-interpreta-pe-Brancusi_b

A Mick Davis-film címe A szobrász (The Sculptor) lesz, a rendező Facebook-posztja pedig egy fekete-fehér fotót tartalmaz, amely Andy Garciát ábrázolja szemüveggel és szakállal – így a színész valóban nagyon hasonlít Brâncuşihoz. „Andy Garcia lesz Brâncuşi A szobrász című filmben” – írta a rendező a képhez a Facebook-oldalán. Mick Davis további részleteket egyelőre nem árult el a produkcióról.

Brâncuşi egyébként idén valósággal betör a mozikba: a kortárs avantgárd filmkészítés brit ikonja, Peter Greenaway év elején kezdte el a Walking To Paris című film forgatását, amely Brâncuşi fiatalkorát dolgozza fel, bemutatja azt a 18 hónapig tartó utat, amelyet szülőfalujából, a dél-romániai Hobiţából Párizsig tett meg az 1900-as évek elején. A 27 éves Brâncuşi-t Greenaway filmjében Emun Elliott alakítja, de Carla Juri is szerepel az alkotásban. A film bemutatóját 2017-re tervezik.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »