Anarchista csoportok a migránsok között?

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója titkosszolgálati információkra hivatkozva azt mondta, hogy bizonyos körzetekben anarchista csoportok jelennek meg a migránsok között, és egyebek között a kerítés átvágására alkalmas eszközökkel támogatják őket.

Bakondi György az M1 csatorna szombat esti műsorában arról is beszélt, hogy egy kerítés áttörésénél – például a görög–macedón határon – mindig nagyobb tömeg van a helyszínen, a konkrét támadásban azonban kevesebben, mintegy két-háromszázan vesznek részt. A többiek figyelemmel kísérik a történteket, abban reménykedve, hogy sikerül az áttörés, és ők is túljuthatnak a kerítésen – fűzte hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta, hogy jövő szerdán nem dönt a kormány a román határ lezárásáról, csupán a védelem megerősítésről, elsősorban a szerb határszakaszon. A román határt akkor zárják majd le, ha a nemzetbiztonsági információk alapján szükségét látják. Hozzátette: ettől függetlenül már előkészítették a terepet, hogy ha úgy adódik, azonnal el lehessen kezdeni az építkezést.

Bakondi György azt is mondta: nincs akadálya annak, hogy további katonákat és rendőröket vezényeljenek a határokra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »