Ammóniával szennyezett a verseci ivóvíz

Ammóniával szennyezett a verseci ivóvíz

A pancsovai Közegészségügyi Intézet elemzése szerint Versecen egyes ivóvízmintákban a megengedettnél 12-szer több ammónia van.

Az elemzést az egyik községi tanácstag, Miloš Vasić kérésére végezték el, a mintákat pedig a verseci iskoláskor előtti intézményekből, az általános és középiskolákból, valamint a helyi Egészségházból vették.

„A Vuk Karadžić Általános Iskolából vett mintában az ammónia koncentrációja 12-szer, a mangáné pedig négyszer magasabb a megengedettnél. Azt javasolták, hogy további tisztítást és ellenőrzést végeznek a vízvezetékben, mondja Vasić.

Hozzátette, megnövekedett mennyiségű ammóniát és mangánt találtak a Mezőgazdasági Középiskolában, az Egészségházban és az iskoláskor előtti intézményekben vett mintákban is.

Az elemzési eredmény miatt az SNS verseci biztosa, Aleksandar Đorđević a Drugi oktobar kommunális közvállalat igazgatójának, Ljubisav Šljivićnek a lemondását követeli, aki egyébként az SPS első embere Versecen.

A közvállalatnál egyébként azt állítják, a víz 54 éve ugyanolyan, s pánikkeltés miatti bűnvádi feljelentést jelentettek be.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »