Amikor Király véd, az osztrákok vesztenek, de…

Bernd Storck friss válogatottat ígér, Nagy Ádám nem magát akarja eladni, Király Gábornak pedig még most is lehet újat mutatni.

Az Eb eseményei percről percre

Sajtótájékoztatót tartott a magyar labdarúgó-válogatott egy-két kulcsfigurája két nappal a 44 éves Eb-visszatérés előtt. Az egyik nyilatkozó a Ferencváros nagy reménysége volt. Mint kiderült, nem elsődleges célja Nagy Ádámnak, a magyar labdarúgó-válogatott középpályásának, hogy eladja magát az Európa-bajnokságon.

„Természetesen fontos a karrierem szempontjából az Eb, de sokkal fontosabb, hogy a csapat eredményesen szerepeljen, és ehhez én is hozzátegyem a magam kis részét” – mondta a játékosa, aki kiemelte, ha ezt sikerül megvalósítania, akkor az nagy valószínűséggel külföldi ajánlatokat is eredményez.

A fiatal korát illetően megjegyezte, szoktak ezzel csapaton belül viccelődni, hiszen valakinek már húsz éve az ujján van a jegygyűrűje, ő pedig alig néhány nap múlva lesz 21 esztendős. Elárulta, ugyanúgy ugratják idősebb társaikat, de tudják, meddig mehetnek el és megadják a tiszteletet nekik.

Nagy kifejtette, örül, hogy több szaklap is a kontinensviadal lehetséges felfedezettjei között említi, de ezt nem teherként, hanem sokkal inkább lehetőségként fogja fel. Mint mondta, ő nem is tartozik a torna legfiatalabb játékosai közé, példaként említette az angol Marcus Rashfordot, aki 18 évesen került be az angol keretbe.

A szürke kabalamackó

Király Gábor szerint a feladat a fontos, hogy 44 év után a magyar válogatott az első Eb-meccsét játssza, de elismerte, „kicsit megízesíti a keddi mérkőzést”, hogy Ausztria lesz az ellenfél, amellyel a legtöbbször találkozott a nemzeti együttes története során. A Haladás kapusát emlékeztették, hogy karrierje során háromszor szerepelt Ausztria ellen és mindháromszor győztesen hagyta el a pályát (először saját első válogatottmeccsén), de ő jelezte, ez a múlt, előre kell nézni, mert mindkét csapat jelentősen átalakult a korábbi összecsapásokhoz képest.

„Most érzem, mi volt az a nagy öröm, amit novemberben átéltünk. Ez számomra is új tapasztalat lesz, hiszen sosem voltam még ilyen helyzetben karrierem során. Az eddigi találkozókon kiderült, még rutinos, jó játékosok is idegesek és hibáznak” – mondta az Eb-rajtra várva a 40 esztendős kapus, aki az Eb-k történetének legidősebb pályára lépő játékosává válhat.

Király Gábor három mackónadrágot vitt.

A pizsamás Király az Eb csodabogara.

Storck: Most nem leszünk fáradtak

Bernd Storck arról beszélt a vasárnapi sajtótájékoztatón, hogy az ausztriai edzőtáborhoz hasonlóan Franciaországban is minden adott volt a kiváló munkához, amellyel elégedett. Külön kiemelte, hogy a jó időnek is örül, mert az feldobja a játékosokat is.

„A német meccs óta csökkentettük a terhelést, hogy ne legyenek fáradtak a játékosok. Még itt is teszteket végeztünk és a vérképek alapján mindenki jó formában van, azaz végig fogják bírni a játékosok a 90 percet” – válaszolta az MTI érdeklődésére a német szakember, aki nyolc napja a németektől Gelsenkirchenben elszenvedett 2-0-s vereség után még azt mondta, érthetően kissé fáradtak voltak a tanítványai a kemény munka hatására.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »