Amiért az ellenzéki képviselőknek büntetés jár, azért Kaliňáknak felmentés: újabb eljárást állítottak le a belügyminiszter ellen

Kaliňák ezúttal is ép bőrrel megúszta. Az összeférhetetlenségi bizottság lezárta azt a szlovák belügyminiszer ellen indított eljárást, melyben a Ladislav Bašternák B.A. Haus cégével való vagyoni visszaélésekkel vádolták meg. A kormánykoalíciós képviselők arra jutottak, hogy Robert Kaliňák nem sértett törvényt, tehát büntetést sem kell fizetnie.

 

A vagyonnyilatkozati hiányosságok vizsgálatára vonatkozó javaslatot Ľubomír Galko (SaS) és Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA) képviselők nyújtották be.

 

A bizottság pártfogolja az alkotmánytörvény durva megsértését. Korábban hasonló esetben már megbüntették Cséfalvay Katalint és Igor Matovičot is, Kaliňák ügyében mégis meghátrálnak

 

– mondta  Remišová.

 

2013-ban, 2014-ben és 2015-ben hiányos vagyonbevallást adott le

 

Az összeférhetetlenségi bizottság június 16-án indított három eljárást a közérdek védelmében a belügyminiszter ellen. Indítékul az szolgált, hogy Kaliňák 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben nem vallotta be a felvett hiteleit és az említett cég(ek)ben (B. A. Haus) vásárolt részvényeit.

 

 

TASR, körkép.sk

Nyitókép: fakt24.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »