Amerikás magyarok is megmozdultak az ukrán oktatási törvény ügyében

Amerikás magyarok is megmozdultak az ukrán oktatási törvény ügyében

– Fontos, hogy az új amerikai adminisztráció is megismerje a magyar kisebbségek gondjait és érvényesítse befolyását kisebbségeink védelmében azzal, hogy támogatja az ő autonómia követeléseiket – kezdte az amerikai Magyar Lobbi nevű szervezet alapítója, Lipták Béla a lobbiszervezet ezerötszáz fős tagságához intézett levelét.

Arra kéri az embereket, hogy az ukrán oktatási reform ügyében „az AHF alábbi levelét támogatva szintén írjanak Rex W. Tillerson külügyminiszternek, mert nagy a különbség a között, hogy egy vagy 1503 levelet kap!”.

http://mno.hu/

Ezt követően ismertette az American Hungarian Federation (AHF, Amerikai Magyar Szövetség) levelét, amelyet az 1906-ban alapított szervezet Tillersonnak küldött. A Frank Koszorus Jr. igazgatótanácsi elnök és Bryan Dawson alelnök által jegyzett levélben ismertették az új ukrán oktatási törvény tartalmát.

– Az AHF hiszi, hogy az Egyesült Államok biztonsági érdekeinek sarokköve kell legyen, hogy a térségben megvédjék a kisebbségi jogokat a nyugati sztenderdeknek és bilaterális egyezményeknek megfelelően – írta az AHF, amely megjegyezte azt is, ellenzik Oroszország ukrajnai megszállását. – Egy gyenge, korrupt és intoleráns Ukrajna lehetővé tenné, hogy Oroszország tovább halásszon a zavarosban és folytassa agresszív politikáját – közölte a szervezet.

http://mno.hu/

A fentieket figyelembe véve arra kérjük, hogy nyilvánosan és egyértelműen fejezze ki aggályait a diszkriminatív ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban

– írta az AHF Rex Tillersonnak.

Amint arról korábban beszámoltunk, a kijevi amerikai nagykövetség gratulált Ukrajnának az oktatási reformhoz. Ezzel kapcsolatban kerestük a budapesti amerikai külképviseletet, hogy megtudjuk, ez a hivatalos amerikai álláspont a törvénnyel kapcsolatban, vagy sem. Továbbirányítottak bennünket Rex Tillerson külügyminisztériumának sajtóosztályához, ahonnan napok óta nem érkezett válasz. Talán az amerikás magyarok nagyobb sikerrel járnak.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »