Amerikai szakértők szerint Kijev elleni nukleáris csapás lehetőségét fontolgatja Putyin

Az Állami Politika Nemzeti Intézetének szakértői (USA) azt állítják, hogy az Orosz Föderáció fontolóra vette, hogy nukleáris csapást mér Ukrajna fővárosára – olvasható a közösségi hálózatokon lengyel szakértők jelentéseire hivatkozva.

Megjegyezték, hogy Oroszországban a nehéz gazdasági helyzet ellenére Kreml nem csökkenti a hadseregének kiképzésére szánt pénzeszközöket. A szakértők szerint Oroszország ezen lépései a harmadik világháború kezdetéhez vezethetnek – adta hírül az UA-Reporter.

A szakértők véleménye szerint a nukleáris fegyveres számának növelésével Vlagyimir Putyin orosz elnök a világban, a potenciális „ellenségek” között és a NATO-tagországokban egyfajta rettegést akar kelteni.

Az ukrán felderítői csoport Facebookon közzétett információi szerint Putyin az orosz parlamenti választások előtt akar nukleáris csapást mérni Kijevre.

Az ukrán hazafiak az tanácsolják mindenkinek, hogy utazzanak el az Európai Unió országaiba és kérjenek menedéket „Putyin terroristától.”

Korábban írtuk róla, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a hétvégén ellátogat a Krím-félszigetre. A látogatás előzetesen péntekre van tervezve.

A tárgyalófelek szavai szerint Putyin a helyi tisztviselőkkel fog elbeszélgetni, valamint meglátogatja a Tavrida elnevezésű ifjúsági tábort is, amely Szevasztopol közelében van.

Sem a Kreml sajtószolgálata, sem pedig a Krím-félsziget miniszterelnök-helyettese, Dmitro Polonszkij nem kommentálta a látogatásról szóló információkat.

Vlagyimir Putyin a Krím-félszigetet hagyományosan augusztusban szokta meglátogatni. 2014-ben az orosz elnök a Szövetségi Gyűlés tagjai előtt lépett fel és beszélgetett kulturális szereplőkkel, egy évvel ezelőtt pedig búvárruhában a Fekete-tenger aljára úszott.

Mint ismeretes, Vlagyimir Putyin látogatása előtt két héttel az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) ukrán diverzánsokat fogott el.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Putyin: Moszkva őszintén törekszik helyreállítani kapcsolatait TörökországgalPutyin kezében Janukovics sorsaHa Putyin háborút akarna, már elkezdte volna”Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›KijevCímkék: Vlagyimir Putyin, Oroszország, nukleáris fegyver, Kijev, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán-orosz viszony, orosz-ukrán konfliktusForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »