Amerikai repülőgépek repülnek át Szlovákia felett

Amerikai repülőgépek repülnek át Szlovákia felett

Amerikai katonai repülőgépek repülnek át Szlovákia területe felett április és május között, adta hírül a védelmi minisztérium. Egy tervezett és hosszabb ideje koordinált kiképzéssorozatról van szó.

 

“A közös biztonság kulcsfontosságú a közép-európai térségben. A folyamatok kölcsönös összehangolása, a terepismeret, vészhelyzet esetén lehetővé teszi a szövetségi egységek hatékony bevetését, úgy a katonai, mint a nem katonai jellegűeket. A hasonló kiképzési programok ezért gyakoriak területünk felett, ahogy a NATO-tagországok más országai felett is” – mondta Ivan Máčovský, a védelmi minisztérium államtitkára.

 

Az Egyesült Államok engedélyt kapott a Hercules C-130 típusú repülőgépek alacsony magasságban végrehajtott átrepüléséhez”. Ezekre az átrepülésekre diplomáciai engedélyt adott ki a külügy, egyeztetve fegyveres erőinkkel – tette hozzá Máčovský.

 

A repülésekre Észak- és Közép-Szlovákia  felett kerül sor. A védelmi minisztérium ezúton is értesíti a lakosságot, hogy az Amerikai Egyesült Államok minden átrepülésről értesíteni fog, a gyakorlatok az előírt feltételek alapján fognak zajlani.

 

TASR

Nyitókép: TASR


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »