Amerikai elnökválasztás: Donald Trump szerint a média egy része tisztességtelen vele

Amerikai elnökválasztás: Donald Trump szerint a média egy része tisztességtelen vele

Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje szerint a sajtó egy része tisztességtelen vele, elfogult és nem korrekt.

A New York-i üzletember elsősorban a The New York Times című napilapot nevezte inkorrektnek, a CNN hírtelevíziót pedig Hillary Clinton szócsövének minősítette.

Donald Trump hétfőn este, a Fox televízió egyik sztárújságírójának, Sean Hannitynek adott interjúban fejtette ki véleményét a sajtóról, kiemelve a The New York Times című liberális napilap inkorrektségét.

“A média nagyon tisztességtelen. Nagyon elfogult” – fogalmazott Trump. “Nézze csak meg a The New York Timest, akarom mondani, a bukott New York Timest, amely pár éven belül tényleg megbukik, hacsak nem vásárolja fel valaki, aki sok pénzt akar veszíteni. De a The New York Times rendkívül elfogult. Naponta három-négy cikket jelentetnek meg ellenem. Nem számít nekik, ha jól csinálok valamit, soha nem fognak rólam jót írni” – mondta a republikánus elnökjelölt.

Trump pár órával korábban hétfői kampányrendezvénye helyszínén, az ohiói Columbusban, a CNN hírtelevíziót kárhoztatta. Három Twitter-üzenetben is azt állította, hogy a CNN lényegében Hillary Clinton demokrata elnökjelölt szócsöve, a tévécsatorna műsorvezetői pedig szerinte teljesen elszakadtak a hétköznapi emberek valóságától, mert talán arra ügyelnek, hogy ne sértsék meg Hillary Clintont.

“Mikor látunk történeteket a Clinton Alapítvány korrupciójáról, vagy Hillary Clinton +fizess a részvételért+ játékáról a külügyminisztériumban?” – tette fel a kérdést Twitter-bejegyzésében Donald Trump.

A Trump-kampány egyébként az előválasztások és jelölőgyűlések idején mintegy kéttucat médiumot tiltott ki rendezvényeiről, köztük például a Huffington Post internetes lapot, az Univision spanyol nyelvű tévécsatornát, a Des Moines Register című iowai lapot, júniusban pedig visszavonta a The Washington Post akkreditációját is, arra hivatkozva, hogy a lap “nagyon tisztességtelen”.

Donald Trump hétfőn este két kampányszakemberétől vált meg.

Sanders kampányfőnöke szerint Trump megnyerheti az elnökválasztást

Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt volt pártbeli vetélytársa, Bernie Sanders kampányfőnöke szerint a republikánus Donald Trump megnyerheti az amerikai elnökválasztást.

Jeff Weaver kampányfőnök erről a Politico című lapnak adott interjúban beszélt. A kampányszakember szerint Hillary Clinton “nem eléggé dühös, miközben a szavazók hetven százaléka dühös, mert úgy gondolja, hogy az ország rossz irányban halad”.

Weaver meggyőződése és tapasztalatai szerint a demokraták – elsősorban is Sanders hívei – körében egyre többen osztják az ő véleményét, kivált a philadelphiai konvenció után, ahol szerinte négy napon keresztül mást sem csináltak, mint az Obama-kormányzatot ünnepelték, esténként pedig mindenért Donald Trumpot kárhoztatták.

“Természetesen azt gondolom, hogy Hillary Clinton győzhet, igen… de az eredmény sokkal szorosabb lesz, mint azt sokan gondolnák. Néhányan a demokrata táborban úgy vélekednek, hogy Trump akkora bohóc, hogy Clinton már meg is nyerte a választást. Csakhogy szerintem Trump nagyon veszélyes ellenfél és elég ügyes ahhoz, hogy akár ő nyerjen” – fejtegette Jeff Weaver. A kampányszakember, aki még Philadelphiában, a konvenció idején adta az interjút, elmondta azt is, hogy Bernie Sanders szenátor nem is akart volna alelnökjelölt lenni. “Bernie-t valójában soha nem is érdekelte, hogy alelnök legyen. Ő inkább harcolni szeret, olyan ügyekért, amelyekben hisz… Az alelnökség pedig nem erről szól. Joe Biden jól testesíti meg az alelnököt: mindentől függetlenül, mindig az elnököt támogatja” – mondta Weaver.

A kampányfőnök szerint azonban az alelnök-jelöltség ügyében Sandersnek abszolút nem volt igaza. Weaver ugyanis úgy gondolja, hogy egy Clinton-Sanders páros szélesebb rétegeket szólított volna meg és nagyobb sikereket ért volna el, mint a Clinton-Kaine kettős.

Warren Buffett Hillary Clintonnal kampányol a nebraskai Omahában

Warren Buffett, az Egyesült Államok egyik legelismertebb befektetési szakembere Hillary Clinton demokrata elnökjelölttel kampányolt hétfőn a nebraskai Omahában.

Buffett – aki Donald Trump republikánus elnökjelölthöz hasonlóan milliárdos – azt mondta, hogy minden tőle telhetőt megtesz Trump veresége érdekében. Még azt is megteszi, hogy maga visz el embereket a szavazóurnákhoz novemberben. Buffett, a Berkshire Hathaway cégbirodalom tulajdonosa a kampánygyűlésen alaposan nekiment Trump eddigi gazdasági eredményeinek, ízekre szedte eddigi vállalati csődjeit, és feltette a kérdést: vajon Donald Trump miért nem hozta még nyilvánosságra az adóbevallását?

Bejelentette: legalább tíz olyan embert elvisz az urnákhoz, akinek amúgy nehezére esne eljutni a szavazófülkéhez. Annak érdekében, hogy Nebraska állam valamennyi választókörzetében a lehető legnagyobb részvétel legyen, már ki is bérelt egy 32 személyes trolibuszt, amely a választások napján egész nap a szavazók rendelkezésére áll.

A több ezer ember részvételével tartott kampánygyűlésen bejelentette: kész bárhol és bármikor találkozni a republikánus elnökjelölttel, hogy együtt hozzák nyilvánosságra adóbevallásukat.

A 86 éves Warren Buffett már tavaly, a kampány kezdete előtt Hillary Clinton mellé állt, és az előválasztásokon is végig őt támogatta. A demokrata elnökjelölt örömmel fogadta a milliárdos üzletember felajánlását a szavazók mozgósítására, és azt mondta: ha győz, akkor nemsokára visszatér Omahába, “Warren és én együtt táncolunk majd Omaha utcáin”. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »