Amerikai cégekkel kötött megállapodásokat Szijjártó

Amerikai cégekkel kötött gazdasági megállapodásokat Szijjártó Péter.

A New Yorkban tartózkodó magyar külgazdasági és külügyminiszter az MTI-t arról tájékoztatta, hogy helyi idő szerint csütörtökön délelőtt újabb megállapodásokat sikerült kötni nagy amerikai vállalatokkal magyarországi beruházásaik növelése érdekében.

“Az amerikai tőke továbbra is rendkívüli módon bízik Magyarországban” – emelte ki a miniszterú. Úgy értékelte, hogy ez nem véletlen, hiszen most már több mint kilencmilliárd dollárnyi amerikai beruházás van Magyarországon, s 1650 amerikai vállalat több mint százezer magyar munkavállalót foglalkoztat..

A tárcavezető elmondta: csütörtökön sikerült olyan megállapodásokat kötni, amelyek értelmében három nagy amerikai vállalat 40 milliárd forint értékű beruházást hajt végre Magyarországon, ezzel 600 új munkahely jön létre.

A világ egyik legjelentősebb orvosi eszközöket gyártó amerikai vállalata 220 új munkahelyet teremt, s – saját vállalatcsoportján belül – ez az üzeme lesz a világon a második legnagyobb gyára. Emellett az egyik legnagyobb amerikai vállalat digitális fejlesztő központot hoz létre Budapesten, kétszáz új, kifejezetten magas hozzáadott értékű munkahelyet hozva létre ezzel. S az egyik legjelentősebb szoftverfejlesztő amerikai vállalat is szolgáltató központtal készül megjelenni Magyarországon, kis híján 200 munkahellyel.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ez összességében 40 milliárd forintnyi amerikai beruházást jelent, hatszáz új munkahelyet létrehozva Magyarországon.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »