Amerikában szobrot állítottak a Sátánnak

Amerikában szobrot állítottak a Sátánnak

Kecskefej, ördögszarv, pentagram, angyalszárny valamint két gyermek, akik áhítattal néznek a patás szörnyetegre. Ezt a több mint két és fél méter magas remekművet mutatták be Detroitban.

A Sátán temploma elnevezésű csoport készítette el a Baphomet-bronzszobrot, amelynek súlya meghaladja az 1 tonnát.

Az aberrált társaság a szobrot nyilvános helyen mutatta volna be, azonban több alkalommal is megfenyegették őket, így végül is Lucien Greaves, a csoport vezetője úgy döntött, hogy titokban történik meg az avatás.

A szobrot közel 100 ezer dollárból tervezték és építették meg. Greaves azt mondta, hogy a szobor nem marad Detroitban, mert a csoport fel kívánja állítani Arkansas állam fővárosi városházánál, ahová a Tízparancsolat emlékművet is tervezik – értesült a Globoport.

Hírdetés

Azért választották egyébként Detroitot, mert itt erős a Sátán templomának támogatottsága, ami valószínűleg kapcsolatban állhat azzal, hogy az egykori iparváros mára csődbe ment, s aki tudott, elmenekült innen.

Feltűnő ugyanakkor az is, ahogy az egyik keresztény felekezet lelkésze, Bishop Charles Ellis hozzáállt ehhez a kérdéshez.

Mint mondta, nem aggódik amiatt, hogy a szobor a Sátánt ábrázolja, mert Amerika a szólás- és vallásszabadságra épül. Ha azt kérjük, hogy mások legyenek toleránsak a vallásunkkal szemben, akkor nekünk is toleránsnak kell lennünk mások vallásával szemben.

Beteg az az ország…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »