Amerikában is kezdődik a horogkeresztezés

Gyúlékony anyagot dobtak be a Republikánus Párt egyik észak-karolinai irodájába, Hillsboroughban.

A Charlotte Observer című helyi lap szerint bombát, a hatósági közlemény szerint gyúlékony anyagot dobtak be a republikánus pártirodába az ablakon át. Az iroda és a mellette lévő épület falaira graffitiket rajzoltak, horogkereszttel, valamint "Náci republikánusok, ki a városból!" feliratokat festettek rá.

A Hillsborough város internetes honlapján közzétett tájékoztatás szerint "a gyújtószerkezet bent, az épületben lángra kapott, néhány bútor leégett". Sérülés nem történt.

Donald Trump republikánus elnökjelölt Hillary Clintont és "a demokratákat képviselő állatokat" okolta a támadásért, Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt Twitter-üzenetben ítélte el a támadást. Clinton szerint "borzalmas és elfogadhatatlan", ami történt.

Elemzők felhívják a figyelmet arra, hogy Észak-Karolina a 2016-os elnökválasztás egyik "csatatér-állama", vagyis olyan szövetségi állam, ahol a választói akarat nem kiszámítható, a választók hol erre, hol arra a pártra voksolnak. Ebben a szövetségi államban különösen szoros a verseny a két elnökjelölt között.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »